Opleidingen

 

Alle opleidingen worden gegeven door hoogopgeleide docenten die jaarlijks meerdere vervolmakingscursussen volgen en dagelijks in de praktijk staan. Zij leren u de nodige handelingen aan zodat u straks, wanneer het echt van tel is, adequaat reageert. Onze opleidingen vinden plaats in ruime leslokalen waar de nodige apparatuur en uitrusting aanwezig is om de aangeleerde handelingen in te oefenen. Voor opleidingen aan grote groepen vanaf 10 personen komen wij ter plaatse en gebruiken wij de ruimte die u voorziet.

Deze opleidingen kunt u bij ons volgen:

Meer informatie? Contacteer ons voor een afspraak of een prijsofferte.

Niet-Dringend ziekenvervoer

 

 

 

Vanaf 1 januari 2017 zijn er nieuwe kwaliteitsnormen voor het niet-dringend ziekenvervoer.

Het protocol, welke eind juni 2016 ondertekend werd door Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Jo Vandeurzen, is een opsomming van kwaliteitseisen voor ziekenvervoerders die instaan voor niet-dringend vervoer,
één van de kwaliteitseisen is een opleiding voor ziekenvervoerders,

Wat is niet-dringend liggend ziekenvervoer?

Wie met niet-levensbedreigende ziektes en/of ongevallen naar het ziekenhuis moet kan beroep doen op niet-dringend ziekenvervoer.
Voorbeeld: voor een onderzoek, en dit kan niet met gewoon vervoer,
Tot op vandaag was hier geen regelgeving voor. Dus iedereen kon dit soort vervoer aanbieden. Het protocolakkoord brengt hier nu een hele verandering in.

 
Kwaliteitseisen voor niet-dringend liggend ziekenvervoer

In het protocol engageren de ambulancediensten zich tot o.a. volgende kwaliteitseisen:

Twee ziekenvervoerder bij elk transport: een ziekenwagen bestuurder én een ziekenvervoerder die de patiënt ten allen tijde begeleidt.
Opleiding voor de ziekenvervoerder: elke bestuurder van een ziekenwagen zal tegen 1 januari 2018 een diploma van eerste hulp opleiding moeten behalen.
De begeleider moet dit bezitten vanaf 1 januari 2017. De doelstelling is dat de begeleider binnen een termijn van 5 jaar een meer uitgebreide en nog uit te werken opleiding niet-dringend liggend ziekenvervoer zal volgen, vergelijkbaar met de bestaande en specifieke opleiding dringende geneeskundige hulpverlening.

Uitrustings- en hygiënevereisten: het protocol voorziet in een lijst van materiaal dat standaard in het voertuig aanwezig moet zijn (bv. handalcohol, een AED, berries, wondverzorgingsmateriaal…) en hygiënische voorschriften.

NMS biedt aan ambulancediensten een kwalitatieve opleiding aan tot ziekenvervoerder. Dit volgens de wettelijke voorschriften die tot op heden zijn gekend.

Deze opleiding wordt individueel aangeboden.

Elke patiënt vervoerder kan zich vrij inschrijven, vanaf 6 inschrijvingen zal deze opleiding ook plaatsvinden.

De opleiding inclusief examen duurt 26 uur. De doelstellingen van de opleiding is de ziekenvervoerder een basis mee te geven in afwachting tot de definitieve opleiding “Niet dringend Liggend Ziekenvervoer” een feit is.


Aan het einde van deze cursus leggen de cursisten een evaluatie af die peilt naar de verworven competenties. Indien positief wordt geëvalueerd leidt dit tot een “Diploma EHBO” conform het protocol.

Wat komt er aan bod tijdens deze opleiding:

 • Basisprincipe van Eerste Hulp;
 • Benadering van een slachtoffer;
 • Reanimatie met 2 personen;
 • Reanimatie met hulpmiddelen (AED);
 • Bloedingen;
 • Kleine huidletsels;
 • Breuken, Kneuzingen;
 • Brandwonden;
 • Hef en Tiltechnieken;
 • Vergiftigingen;
 • Hygiëne ;
 • Inhoud van ziekenwagen

Deze opleiding wordt aangeboden in 7 dagdelen met een kostprijs van € 250,00 per deelnemer.

Leden van Belgische Beroepsvereniging krijgen 15% korting.

In onderstaand stroomschema kan je zien of je eventueel in aanmerking komt voor vrijstellingen. Wij bieden een 1 daagse opleiding van 8u aan voor personen die van deze vrijstelling zouden kunnen genieten. Deze wordt aangeboden voor 80€ per deelnemer.


Bron: http://www.belgambu.be/nl/opleiding-ndlz

Open Opleidingen

 

Bekijk ons open aanbod

Geïnteresseerd in een open opleiding? bekijk dan ons aanbod:

 

Open Opleidingen:

Hasselt: Locatie volgt later

Woensdag 3 mei 2017 19:00 - 22:00u Inschrijven

Antwerpen: Gemeenschapscentrum Luchtbal - Hondurasstraat 6-8, 2030 Antwerpen (zaal 2)

Woensdag 10 mei 2017 19:00 - 22:00u Inschrijven

Turnhout: CC De Warande - Warandestraat 42, 2300 Turnhout (lokaal A)

Woensdag 31 mei 2017 19:00 - 22:00u Inschrijven

 

Aankoop AED

 

 

 

Wil u als bedrijf of organisatie een automatisch externe defibrillator in huis halen? NMS is uw betrouwbare partner.

Wat is een AED toestel?

Elk jaar overlijden er 1 op de 1000 mensen aan een plotselingehartstilstand, buiten het ziekenhuis. Een hartstilstand komt altijd onverwacht en kan overal optreden: tijdens het sporten, op kantoor of gewoon thuis

Een geautomatiseerde externe defibrillator (AED) kan in sommige gevallen een hart weer op gang brengen, en kan dus een leven redden. Het gebruik van een AED-toestel gebeurt steeds in combinatie met reanimatie. Het is een draagbaartoestel dat een elektrische schok aan het hart toedient bij levensbedreigende hartritmestoornissen. De AED analyseert het hartritme van het slachtoffer en bepaalt automatischof eenstroomstoothet slachtoffer kan helpen.

 

Waarom een AED-toestel in jouw club?

Een AED in jouw club heeft enkele voordelen:

1.  Je maakt van jouw sportclub een veilige plek voor je sporters, bezoekers, medewerkers en de mensen die rondom jou wonen.

2.  Je geeft een positief signaal naar je leden, bezoekers en potentiële leden: hier zit je goed, hier ben je veilig

3.  Je biedt jouw medewerkers de kans om zich bij te scholen tot hulpverleners. Hoe meer mensen er kunnen reanimeren en een AED kunnen gebruiken, hoe beter!

Welk AED-toestel?

Via ons is het mogelijk om een AED-toestel aan te kopen aan een gunstig tarief. Het gaat hierbij om het toestel “Samaritan PAD 360P”, een volautomatisch model.

Het toestel kan ofwel:

 

1. Aangekocht worden met transportzak, kast, interventieset en stickerset

Optioneel kan bij het toestel een “service onderhoudscontract voor 5 jaar” afgesloten worden. (Meer informatie kan u in bijlage vinden)

Bij iedere aankoop is er een gratis ingebruikname-opleiding van 1 uur, in de club, voorzien. Ideaal dus om al jouw medewerkers kennis te laten maken met het toestel!

Aankoopprijzen

1. Volautomatisch AED-toestel met kast, interventieset en stickerset

€ 1199,55 (excl. 21% BTW

AED

 

De HeartSine Samaritan PAD 360P Volautomaat is op alle vlakken een uitstekende AED. Niet alleen vallen de lage standbykosten op, maar ook is deze defibrillator voorzien van de beste stof- en waterdichtheid van alle AED's. Zet daarbij nog eens de voordelige aanschafprijs en zijn formaat en gewicht en je kan begrijpen waarom deze AED zo populair is

De 360P AED begeleidt de gebruiker door middel van duidelijke aanwijzingen, een metronoom en visueel met behulp van ledlampjes. Deze lampjes geven onder meer aan waar de elektroden geplaatst moeten worden en wanneer er afstand genomen moet worden van de patiënt. Omdat de 360P een volautomatische AED is, hoeft er niet op een knop gedrukt te worden om de schok toe te dienen. Als de 360P tijdens de hartanalyse vaststelt dat er een schok gegeven moet worden, zal de AED dit aangeven, aftellen en uit zichzelf een schok toedienen

Het Amerikaanse HeartSine heeft ervoor gekozen om de batterij en elektroden in één module te verwerken. Dit zogenaamde PadPak is eenvoudig in de AED te klikken en gaat ongeveer 4 jaar mee. Op de AED zelf zit een garantie van 8 jaar. Omdat de defibrillator zelf geen handvat heeft, levert HeartSine de AED met een handige draagtas die voorzien is van een groot kijkvenster en klittenband aan de onderkant. Daardoor is het ook mogelijk de AED te gebruiken wanneer hij nog in de tas zit