Wil u als bedrijf of organisatie een automatisch externe defibrillator in huis halen? NMS is uw betrouwbare partner.

Wat is een AED toestel?

Elk jaar overlijden er 1 op de 1000 mensen aan een plotselingehartstilstand, buiten het ziekenhuis. Een hartstilstand komt altijd onverwacht en kan overal optreden: tijdens het sporten, op kantoor of gewoon thuis

Een geautomatiseerde externe defibrillator (AED) kan in sommige gevallen een hart weer op gang brengen, en kan dus een leven redden. Het gebruik van een AED-toestel gebeurt steeds in combinatie met reanimatie. Het is een draagbaartoestel dat een elektrische schok aan het hart toedient bij levensbedreigende hartritmestoornissen. De AED analyseert het hartritme van het slachtoffer en bepaalt automatischof eenstroomstoothet slachtoffer kan helpen.

 

Waarom een AED-toestel in jouw club?

Een AED in jouw club heeft enkele voordelen:

1.  Je maakt van jouw sportclub een veilige plek voor je sporters, bezoekers, medewerkers en de mensen die rondom jou wonen.

2.  Je geeft een positief signaal naar je leden, bezoekers en potentiële leden: hier zit je goed, hier ben je veilig

3.  Je biedt jouw medewerkers de kans om zich bij te scholen tot hulpverleners. Hoe meer mensen er kunnen reanimeren en een AED kunnen gebruiken, hoe beter!

Welk AED-toestel?

Via ons is het mogelijk om een AED-toestel aan te kopen aan een gunstig tarief. Het gaat hierbij om het toestel “Samaritan PAD 360P”, een volautomatisch model.

Het toestel kan ofwel:

 

1. Aangekocht worden met transportzak, kast, interventieset en stickerset

Optioneel kan bij het toestel een “service onderhoudscontract voor 5 jaar” afgesloten worden. (Meer informatie kan u in bijlage vinden)

Bij iedere aankoop is er een gratis ingebruikname-opleiding van 1 uur, in de club, voorzien. Ideaal dus om al jouw medewerkers kennis te laten maken met het toestel!

Aankoopprijzen

1. Volautomatisch AED-toestel met kast, interventieset en stickerset

€ 1199,55 (excl. 21% BTW

AED

 

De HeartSine Samaritan PAD 360P Volautomaat is op alle vlakken een uitstekende AED. Niet alleen vallen de lage standbykosten op, maar ook is deze defibrillator voorzien van de beste stof- en waterdichtheid van alle AED's. Zet daarbij nog eens de voordelige aanschafprijs en zijn formaat en gewicht en je kan begrijpen waarom deze AED zo populair is

De 360P AED begeleidt de gebruiker door middel van duidelijke aanwijzingen, een metronoom en visueel met behulp van ledlampjes. Deze lampjes geven onder meer aan waar de elektroden geplaatst moeten worden en wanneer er afstand genomen moet worden van de patiënt. Omdat de 360P een volautomatische AED is, hoeft er niet op een knop gedrukt te worden om de schok toe te dienen. Als de 360P tijdens de hartanalyse vaststelt dat er een schok gegeven moet worden, zal de AED dit aangeven, aftellen en uit zichzelf een schok toedienen

Het Amerikaanse HeartSine heeft ervoor gekozen om de batterij en elektroden in één module te verwerken. Dit zogenaamde PadPak is eenvoudig in de AED te klikken en gaat ongeveer 4 jaar mee. Op de AED zelf zit een garantie van 8 jaar. Omdat de defibrillator zelf geen handvat heeft, levert HeartSine de AED met een handige draagtas die voorzien is van een groot kijkvenster en klittenband aan de onderkant. Daardoor is het ook mogelijk de AED te gebruiken wanneer hij nog in de tas zit